Vierde event Festival Leven Lang Ontwikkelen: Aantrekken en behouden van technisch talent in studie en werk. Slotconferentie ‘Bridge the Gap!’

Vierde event Festival Leven Lang Ontwikkelen: Aantrekken en behouden van technisch talent in studie en werk. Slotconferentie ‘Bridge the Gap!’

24 May 2022

Op 1 juli 2022 vindt het vierde event van het Festival Leven Lang ontwikkelen plaats. Middels het festival - waarin meedere events worden georganiseerd - wil TechYourFuture samen met Hogeschool Windesheim, Hogeschool Saxion, ROC van Twente en Universiteit Twente verschillende projecten van TechYourFuture in de spotlight zetten om te laten zien hoe we vorm geven aan Leven Lang Ontwikkelen in technische bedrijven, zorg & welzijn, onderwijs en maatschappij.

Thema

Het tekort aan hoogopgeleide technici is groot. Tegelijkertijd zien we echter ene grote uitstroom van technische studenten en medewerkers. Hoe behouden we technisch talent in bedrijven en zorgen we dat iedereen zich thuis voelt? Om uitval in technische opleidingen te voorkomen, en de transitie naar de technische arbeidsmarkt succesvol is. Sinds 2016 is onderzoek gedaan naar deze vragen, en op deze dag worden de waardevolle uitkomsten hiervan gedeeld.

Wat gaan we doen?

In de ochtend delen we de belangrijkste opbrengsten uit het onderzoek ‘Bridge the Gap!’, en zijn er workshops over deze inzichten en tools voor de praktijk. Na de lunch starten we met een keynote van Dr. Melissa Vink (Universiteit Utrecht) over evidence-based practices om diverse en inclusieve school- en werkomgevingen te stimuleren. Vervolgens gaan we aan de slag met concrete vraagstukken uit de praktijk. Met een borrel als afsluiting.

Praktische informatie

Dag: Vrijdag 1 juli 2022
Tijdstip: 10:00u - 16:00u
Locatie: U Parkhotel (De Veldmaat 8, Enschede)

Meer info en aanmelden via thecareercompass.app.

Download hier de flyer van dit event.

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door de Universiteit Twente.