Aan de slag met Energietransitie op de basisschool

Aan de slag met Energietransitie op de basisschool

10 Oct 2019

In het project 'Leeractiviteiten omtrent Energietransitie' ontwikkelen basisscholen De Meander (Ootmarsum), De Wielerbaan (Enschede) en De Zwaluw (Markelo) activiteiten om met hun leerlingen aan de slag te gaan met het thema Energietransitie. Uitgangspunt is de aanpak van Bèta Burgerschap, waarin bèta en technologie worden gecombineerd met burgerschapsvorming.

TechYourFuture onderzoeker Jory Tolkamp verzorgt een 4-delige training voor de leraren en schoolleiders van deze scholen. In de training worden zij geprofessionaliseerd in het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van leeractiviteiten rondom het onderwerp Energietransitie. Iedere school geeft hier op zijn eigen manier invulling aan: schoolbreed of in de eigen klas, geïntegreerd in het reguliere lesprogramma of in de vorm van een project, in samenwerking met een bedrijf of met ouders. 

Het project is een samenwerking tussen Techniekpact Twente, Lectoraat Vernieuwingsonderwijs van Hogeschool Saxion en TechYourFuture.

Nieuw praktijkboek

In december verschijnt het praktijkboek over Bèta Burgerschap, waarin de aanpak wordt beschreven en leraren aan de hand worden genomen om activiteiten te ontwikkelen rond maatschappelijk-technologische thema's zoals energietransitie. Vind je het belangrijk kinderen kritisch te leren denken en te leren discussiëren in plaats van debatteren? Mail dan vóór 1 december je naam en organisatie naar info@techyourfuture.nl en ontvang GRATIS de digitale versie van het boek.

Voor meer informatie over het project of over het volgen van een training kun je ook contact met ons opnemen via info@techyourfuture.nl