S. (Stephan) Corporaal

Sinds 1 september 2019 is Stephan Corporaal (PhD managementwetenschappen) lector HRM voor de lectoraten Strategisch HRM en Human Capital in Smart Industry bij Hogeschool Saxion. Stephan geeft leiding aan het praktijkonderzoek van de beide lectoraten naar het voorbereiden van medewerkers op de nieuwe werkrealiteit die ontstaat door technologische veranderingen. Enerzijds door middel van onderzoek naar moderne, aantrekkelijke en effectieve HRM/HRD praktijken (lectoraat Strategisch HRM). Anderzijds met onderzoek naar de effecten van Smart Industry en nieuwe technologie op arbeid (lectoraat Human Capital in Smart Industry). Daarnaast is hij als onderzoeker zeer actief voor TechYourFuture.

Stephan is gepromoveerd met een proefschrift over aantrekkelijk werkgeverschap voor jonge technici. Vervolgens heeft hij diverse vervolgonderzoeken gedaan op het gebied van arbeidsmarkt, verwachtingen van jongeren en bedrijven in de techniek en de toekomst van werk en HRM.

Hij houdt zich bezig met de volgende vraagstukken:

  • Wat is de impact van technologie op de inhoud van werk? Welke gevolgen hebben de grote en vaak onverwachte effecten van technologische ontwikkelingen op loopbanen, arbeidsrelaties en de inrichting van organisaties?
  • Hoe bereiden we medewerkers voor op continu veranderingen in werk, bijvoorbeeld in termen van learning communities en on-the-job ontwikkelingstrajecten? 
  • Hoe verbeteren we de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven? Hoe maken we bedrijven aantrekkelijker voor studenten?

Lees hier het interview met Stephan uit het Magazine Vijf jaar TechYourFuture

Lees hier het impactinterview met Stephan. 

Top 3 publicaties