R.L.M. (Ron) de Bakker

Ron de Bakker (1960) studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na zijn studie werkte hij 18 jaar in het bedrijfsleven in verschillende, maar met name marketing- en communicatiefuncties. Sinds 2004 geeft hij leiding aan het Marnix Onderwijscentrum (MOC). Het MOC is de afdeling contractonderwijs van hogeschool Marnix Academie, een van de grootste lerarenopleidingen basisonderwijs in Nederland.

Het MOC Heeft als ambitie kennispartner van scholen in de regio te zijn en leraren, schoolteams, directie en bestuur te ondersteunen bij hun voortgaande professionalisering. Het MOC is een partner voor schoolontwikkeling met een eigentijdse aanpak. De adviseurs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderwijsconcepten, (ortho)pedagogiek, schoolorganisatie, begeleiding van professionals leer- en vormingsgebieden. Vanuit haar ambitie doet het MOC mee aan het onderzoek ontluikende gecijferdheid, veelal samen met andere kennispartners en de basisscholen in de regio.

Onderzoeksfocus

Het MOC heeft bijzondere belangstelling voor dit onderzoek omdat het bijdraagt aan professionalisering van leraren, met name op het aanbieden van uitdagend rekenonderwijs geïntegreerd met het actuele onderwerp wetenschap en techniek (Techniekpact 2020).

Meer informatie over het Marnix Onderwijscentrum vindt u hier.