R.E. (Ronald) van den Hoek

Ronald van den Hoek is na zijn master Industrial Engineering and Management aan de Universiteit Twente gestart als sales engineer bij een handelsorganisatie voor optische meetapparatuur ten behoeve van procesbeheersing en –verbetering in de maakindustrie. Vervolgens is hij gaan promoveren aan de Universiteit Twente bij de vakgroep Water Engineering and Management, onder supervisie van dr. Marcela Brugnach en prof. Arjen Hoekstra. Dit promotieonderzoek heeft geresulteerd in drie publicaties in gerenommeerde journals (waaronder Global Environmental Change) en is in maart 2014 succesvol afgerond met het verdedigen van het proefschrift ‘Building on uncertainty: how to cope with incomplete knowledge, unpredictability and ambiguity in ecological engineering projects’ (link).

Sinds november 2013 is Ronald werkzaam bij Saxion als docent bij de opleiding Technische Bedrijfskunde (TBK). Hier is hij onder andere verantwoordelijk voor modules op het gebied van productontwerp, duurzaamheid en procesmanagement en voor de leerlijn onderzoeksvaardigheden. Daarnaast is hij voorzitter van de stage- en afstudeercommissie, vice-voorzitter van de academieraad BBT en actief betrokken bij het herontwerp van het curriculum van de opleiding TBK als onderwijsontwikkelaar en projectgroeplid.

In februari 2020 is Ronald gestart als onderzoeker bij het lectoraat Human Capital in Smart Industry. Hij houdt zich bezig met het vraagstuk hoe nieuwe technologie succesvol kan worden geïmplementeerd in de maakindustrie om flexibeler te kunnen produceren en wat de impact is van het toepassen van nieuwe technologie op processen en medewerkers. Middels praktijkonderzoek en onderwijs gaat Ronald samen met studenten, collega’s, werkveld en organisaties op zoek naar vernieuwende kennis en ervaring op het gebied van het ontwerpen en verbeteren van processen en systemen voor de high mix/low volume maakindustrie.