Dr. S. (Stephan) Corporaal

Stephan Corporaal (PhD managementwetenschappen) werkt als associate lector HRM en Smart Industry bij het expertisecentrum TechYourFuture en Saxion. Stephan is gepromoveerd met een proefschrift over aantrekkelijk werkgeverschap voor jonge technici. Vervolgens heeft hij diverse vervolgonderzoeken gedaan op het gebied van arbeidsmarkt, verwachtingen van jongeren en bedrijven in de techniek en de toekomst van werk en HRM.

Hij houdt zich bezig met de volgende vraagstukken:

  • Wat is de impact van technologie op de inhoud van werk? Welke gevolgen hebben de grote en vaak onverwachte effecten van technologische ontwikkelingen op loopbanen, arbeidsrelaties en de inrichting van organisaties?
  • Hoe bereiden we studenten voor op een arbeidsmarkt die steeds sneller verandert door de impact van technologie? Hoe vormen we studenten tot 'competente rebellen' met een hoog aanpassingsvermogen? Hoe zorgen we dat ze zelfsturend zijn in het continu blijven ontwikkelen?
  • Hoe richten organisaties aantrekkelijke ontwikkelingstrajecten in voor (young) professionals? Hoe houden we young professionals in beweging en met welke aantrekkelijke alternatieven doorbreken we het traditionele vaste contract?

Sinds 1 september 2019 is Stephan Corporaal lector HRM voor de lectoraten Strategisch HRM en Human Capital in Smart Industry. Stephan geeft leiding aan het praktijkonderzoek van de beide lectoraten naar het voorbereiden van medewerkers op de nieuwe werkrealiteit die ontstaat door technologische veranderingen. Enerzijds door middel van onderzoek naar moderne, aantrekkelijke en effectieve HRM/HRD praktijken (lectoraat Strategisch HRM). Anderzijds met onderzoek naar de effecten van Smart Industry en nieuwe technologie op arbeid (lectoraat Human Capital in Smart Industry). 

Lees hier het interview met Stephan uit het Magazine Vijf jaar TechYourFuture

Lees hier het impactinterview met Stephan. 

Top 3 publicaties

Dr. S. (Stephan) Corporaal is betrokken bij

Dr. S. (Stephan) Corporaal

Dr. S. (Stephan) Corporaal

lector HRM & Smart Industry Saxion

06 55871052

s.corporaal@saxion.nl