J.E.D. (Judith) van Felius MSc

Sinds 1999 ben ik aan Saxion, met name de Academie Mens en Arbeid, verbonden in diverse rollen en taken. Ik heb een bedrijfskundige achtergrond en, na een loopbaan in het bedrijfsleven, ben ik aanvankelijk als freelance docent Economie en Marketing bij de AMA in Deventer gestart. Ik combineerde het onderwijs met mijn eigen praktijk als organisatieadviseur. In de loop van de tijd heeft mijn interesse zich ontwikkeld in de richting van managementwetenschap en het internationale onderwijs. In 2016 heb ik een Master of Science in Management afgerond aan de OU en sinds enkele jaren ben ik hoofddocent en Course Director van het Internationaal HRM programma van de AMA in Enschede.

Als afstudeerproject heb ik een actieonderzoek gedaan naar een veranderproces binnen de hogeschool, waarbij ik enkele interventies heb toegepast op het gebied van leiderschap, om verbindingen in de teams te versterken. Mijn aandacht gaat vooral uit naar het toepassen van wetenschappelijke kennis door middel van interventies samen met partners. Dit is ook mijn drijfveer om deel te nemen aan onderzoeksactiviteiten die de verbinding leggen tussen Saxion en het regionale bedrijfsleven. Voor mijn dagelijks werk is dit des te meer relevant omdat wij ernaar streven ook onze internationale studenten te laten samenwerken met de praktijk.

Mijn aandachtsgebied is leiderschap en (cultuur)verandering. Op dit moment ben ik betrokken bij een onderzoek naar de rol van teamleiders in het aanjagen van leren op de werkplek in technische bedrijven.

J.E.D. (Judith) van Felius MSc is betrokken bij

J.E.D. (Judith) van Felius MSc

J.E.D. (Judith) van Felius MSc

Senior Lecturer and Course Director International HRM

0623026301

j.e.d.vanfelius@saxion.nl