TechYourFuture aanwezig op aankomend D'RAN Festival Enschede (17 en 18 mei)

TechYourFuture aanwezig op aankomend D'RAN Festival Enschede (17 en 18 mei)

10 May 2019

Vrijdag 17 en zaterdag 18 mei vindt het kennisfestival D'RAN19 plaats in Enschede. Op dit gratis festival kunnen bezoekers elkaar ontmoeten om samen over de belangrijke zaken van het leven te praten. Onderzoekers van het TechYourFuture project Samen werken aan Bèta Burgerschap zullen hier aanwezig zijn en workshops verzorgen. 

Het festival is het eerste in een lange reeks van jaarlijkse festivals die de Stichting Twentement organiseert. Zij zetten zich in om via de festivalformule een boost aan de democratie te geven. In de Goede Burger Tent worden door o.a. Saxion lectoren en onderzoekers interactieve lezingen en workshops gehouden met als rode draad: hoe verandert technologie onze wereld? Vanuit het TechYourFuture project Samen werken aan Bèta Burgerschap zal de focus gelegd worden op hoe de aanpak van bèta-burgerschap kan bijdragen aan burgerschapsonderwijs. Met deze aanpak leren leerlingen namelijk gezamenlijk oplossingen te bedenken voor maatschappelijk-technologische vraagstukken, zoals het probleem rondom de plastic soep. 
Wil je meer lezen over de rol van Saxion op het festival? Lees dan het artikel 'Serieuze kans, maar met een knipoog' op de website van Saxion.