Computational Thinking bij maatschappelijke vraagstukken

Computational Thinking bij maatschappelijke vraagstukken

8 Nov 2019

Vorige week vond het NRO-congres 'Samen op koers' plaats voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal (voortgezet) onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Ontmoeting, inspiratie en kennisdeling stonden centraal. TechYourFuture was goed vertegenwoordigd en verzorgde o.a. een workshop genaamd 'Computational thinking bij maatschappelijke vraagstukken'. 

In de workshop werden twee projecten van TechYourFuture aan elkaar gekoppeld, namelijk 'Computational Thinking in het vmbo' en 'Samen werken aan Bèta Burgerschap'. Omdat in Bèta Burgerschap maatschappelijk-technologische vraagstukken centraal staan, was de opdracht voor de deelnemers van de workshop om een maatschappelijk-technologisch vraagstuk op te lossen met Computational Thinking.
TechYourFuture onderzoekers Diane van der Linde en Herma Jonker hebben samen met Stephanie van den Kieboom (docent/expert Digitale geletterdheid Het Erasmus Almelo) de workshop geleid. Hierin vertelden ze over het inzetten van Computational Thinking met daarin een koppeling naar de praktijk. 

Twee studenten van de Academische Pabo van de Marnix Academie waren aanwezig tijdens de workshop en schreven hierover de volgende recensie, volledig te lezen op de website van het NRO-congres.

Praktijkboek

Wist je al dat in december 2019 het nieuwe praktijkboek Bèta en Technologie in Burgerschapsonderwijs uitkomt? Als je het praktijkboek voor 1 december aanvraagt via onze website, ontvang je de digitale versie gratis!