Compilatie webinar ‘Naar meer programmeren in het basisonderwijs’

Compilatie webinar ‘Naar meer programmeren in het basisonderwijs’

28 Jan 2021

Op woensdag 20 januari vond een geslaagd webinar ‘Naar meer programmeren in het basisonderwijs’ plaats. Om een goed beeld te krijgen van het webinar en de inhoud van het programma, hebben we een compilatie voor je gemaakt. Daarin blikken we terug op:

De aftrap door Shirley de Wit. Hierin geeft ze haar kijk op het belang van programmeren in het basisonderwijs. Daarna konden deelnemers 3 presentaties naar keuze bijwonen, zoals ‘Zo integreer je rekenen en programmeren’ door Rosanne Hebing en Bram Oonk en ‘Unplugged, oftewel programmeren zonder computer’ door Anika Embrechts en Corine Noordink. Het webinar sloot af met een panelgesprek. In dit panelgesprek deelden Hanno van Keulen, Shirley de Wit, Felienne Hermans en Erik Barendsen hun inzichten over verschillende aspecten van programmeren in het basisonderwijs. Om je een overzicht te geven van de inleiding, alle presentaties en het panelgesprek hebben wij onderstaande compilatie gemaakt.

Heb je een presentatie gemist? Hier kan je de video’s terugkijken. Klik op een link in het schema en je wordt naar de desbetreffende video op YouTube geleid.