‘Bridge the Gap!’: Aantrekken en behouden van technisch talent in studie en werk – stakeholders meeting

‘Bridge the Gap!’: Aantrekken en behouden van technisch talent in studie en werk – stakeholders meeting

8 Nov 2022

Afgelopen zomer is het project ‘Bridge the Gap!’ feestelijk afgesloten met een tweedaagse slotconferentie. Waar de eerste dag in het teken stond van de wetenschappelijke waarde van het project; en de tweede dag in het teken stond van de onderwijs- en bedrijfspraktijk in de technische sector.

Terugblik

De praktijkdag starte met Maaike Endedijk waarin de belangrijkste inzichten werden gedeeld die de afgelopen jaren zijn opgedaan als het gaat om het ontwikkelen van een professionele identiteit in studie en werk. Welk type professionals zien we terug in studie en werk? In welke mate voelen zij zich thuis in hun studie en werk, en hoe verloopt de transitie van studie naar werk? Dit alles om een beter beeld te krijgen van de diversiteit die zich bevindt in de technische sector.

 Bekijk de onderstaande video om hier meer over te zien.

 

Meer weten?

Tijdens deze slotconferentie zijn veel waardevolle inzichten gedeeld, misconcepten over diversiteit ontkracht en nieuwe verbindingen gemaakt tussen studie en werk voor de toekomst. De gedeelde publicaties en tools rondom dit project zijn te vinden via deze link: https://thecareercompass.app/