Ambassadeurs van TechYourFuture

Om jongeren een veelzijdig en realistisch beeld te geven van de technische sector, zet TechYourFuture ambassadeurs in. Jonge professionals die deze rol van ambassadeur vervullen bezoeken scholen om met jongeren in gesprek te gaan over passies, techniektalent en het technische werkveld. Onze ambassadeurs geven gastlessen in het basis- en voortgezet onderwijs. Ambassadeurs van TechYourFuture zijn jonge, enthousiaste werknemers of techniekstudenten (18 tot 30 jaar) die leerlingen in het voortgezet onderwijs uit eigen ervaring vertellen wat de techniek te bieden heeft.

Doelgroep: De ambassadeurs zetten zich in voor leerlingen in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.
Doel: een eerste kennismaking met techniek, waarbij leerlingen een breed beeld van techniek te zien krijgen.
Aantal leerlingen: één klas of maximaal dertig leerlingen.
Kosten: geen.

Gastles

Onze ambassadeurs (zie hieronder) kunnen bij jou op school een gastles geven. Samen stemmen jullie de gastles af op het niveau en de voorkennis van de leerlingen. Daarnaast kunnen wij meedenken over een breder programma rondom het thema van de gastles. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de gastles te combineren met een (technisch) bedrijfsbezoek en reflecterende les. Hierbij helpt de ambassadeur bij het voorbereiden van het bedrijfsbezoek en bij de reflectie achteraf. Hij of zij gaat in gesprek met de leerlingen over hun passies, technische talenten en het technische werkveld. Het doel is dat leerlingen een realistisch beeld over technische beroepen krijgen en de technische sector niet voor zichzelf uitsluiten. Tijdens het bedrijfsbezoek staan (maatschappelijke) problemen en uitdagingen binnen het bedrijf en de verschillende talenten van werknemers centraal. Daarnaast ligt de focus op het gehele productieproces, niet enkel op de werking van grote machines (21ste -eeuwse vaardigheden).

Naast een bedrijfsbezoek zijn er talloze andere opties om het thema van de gastles breder uit te werken in de klas. Natuurlijk hoeft dit niet, de gastles kan ook als eenmalige activiteit worden ingezet.

Meer informatie?

Voor meer informatie neem contact op met Marit Benes | m.benes@saxion.nl.

De ambassadeurs