Aftrap STO Noordoost Overijssel met basisscholen

Aftrap STO Noordoost Overijssel met basisscholen

24 Jan 2020

Op 23 januari vond de startbijeenkomst voor Sterk Techniekonderwijs (STO) Noordoost Overijssel plaats voor basisscholen. In een inspirerende omgeving van het Vechtdal College in Hardenberg kwamen 15 basisscholen samen die meedoen met de pilot omtrent STO.

Anika Embrechts en Marieke Krakers presenteerden hier namens Saxion en TechYourFuture het W&T Kompas. Het W&T Kompas wordt door de pilotscholen uitgevoerd om te bepalen waar de scholen op dit moment staan bij het implementeren van Wetenschap & Technologie (W&T). Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat iedere school een op maat gemaakt advies krijgt om vervolgstappen te zetten in deze implementatie.

Naast de presentatie van het W&T Kompas vonden er ook presentaties plaats over het W&T Loket dat wordt ontwikkeld door het STO-team, over de inzet van nieuwe technologie in het onderwijs en over de ontwikkelingen van STO binnen de VO-scholen in de regio. Tot slot werd de bijeenkomst afgesloten met een diner verzorgd door leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie van het Vechtdal College. 

Het STO-team Noordoost Overijssel voert momenteel een behoeftepeiling uit bij de pilotscholen om beter inzicht te krijgen in de behoeftes ten opzichte van W&T-onderwijs. Op basis hiervan worden de vervolgstappen bepaald in het project.

Meer weten over Sterk Techniekonderwijs Noordoost Overijssel? Bekijk dan de website.