Advies: lesstof moet leerlingen beter voorbereiden op de toekomst

Advies: lesstof moet leerlingen beter voorbereiden op de toekomst

10 Oct 2019

Vandaag in het nieuws: De lesstof in het Nederlandse onderwijs moet veranderen om leerlingen beter voor te bereiden op de toekomst. In lesmateriaal hoort ook aandacht te worden gegeven aan 'burgerschap' en 'digitale geletterdheid'. Dit geldt ook voor technologie. Deze en andere adviezen worden vandaag door de commissie Curriculum.nu aangeboden aan Minister Slob.

Dit sluit naadloos aan bij de projecten, activiteiten en publicaties van TechYourFuture! Sinds 2013 werken we, samen met het onderwijsveld, aan methodieken en aanpakken om wetenschap en technologie te integreren in de dagelijkse lespraktijk. Daarbij hebben we ook aandacht voor de maatschappelijke kant van wetenschap en technologie. In ons project Bèta Burgerschap bijvoorbeeld gaat het erom dat kinderen uitgroeien tot volwaardige burgers, die goed voorbereid worden om actief te participeren in de veranderende technologische samenleving.

Wil je weten wat TechYourFuture voor jouw school kan betekenen? Bezoek onze site of neem contact met ons op via info@techyourfuture.nl