Aantrekken en behouden van  technisch talent in studie en werk. Slotconferentie ‘Bridge the Gap!’

Aantrekken en behouden van technisch talent in studie en werk. Slotconferentie ‘Bridge the Gap!’

1 Jul 2022  -  1 Jul 2022

Het tekort aan hoogopgeleide technici is groot. Tegelijkertijd zien we echter ene grote uitstroom van technische studenten en medewerkers. Hoe behouden we technisch talent in bedrijven en zorgen we dat iedereen zich thuis voelt? Om uitval in technische opleidingen te voorkomen, en de transitie naar de technische arbeidsmarkt succesvol is. Sinds 2016 is onderzoek gedaan naar deze vragen, en op deze dag worden de waardevolle uitkomsten hiervan gedeeld.

Wat gaan we doen?

In de ochtend delen we de belangrijkste opbrengsten uit het onderzoek ‘Bridge the Gap!’, en zijn er workshops over deze inzichten en tools voor de praktijk. Na de lunch starten we met een keynote van Dr. Melissa Vink (Universiteit Utrecht) over evidence-based practices om diverse en inclusieve school- en werkomgevingen te stimuleren. Vervolgens gaan we aan de slag met concrete vraagstukken uit de praktijk. Met een borrel als afsluiting.

Praktische informatie

Dag: Vrijdag 1 juli 2022
Tijdstip: 10:00u - 16:00u
Locatie: U Parkhotel (De Veldmaat 8, Enschede)

Meer info en aanmelden via thecareercompass.app

Download hier de flyer van dit event.

Festival Leven Lang Ontwikkelen

Dit event is onderdeel van het Festival Leven Lang Ontwikkelen waarin TechYourFuture samen met Hogeschool Windesheim, Hogeschool Saxion, ROC van Twente en Universiteit Twente verschillende projecten van TechYourFuture in de spotlight zet om te laten zien hoe we hier vorm aan geven in technische bedrijven, zorg & welzijn, onderwijs en maatschappij.

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door de Universiteit Twente.