Dag van de ondernemer Rijssen-Holten: Ruimte voor ondernemen

Dag van de ondernemer Rijssen-Holten: Ruimte voor ondernemen

 

19-11-2017

Op vrijdag 17 november was de dag van de ondernemer, een initiatief van MKB Nederland. De gemeente Rijssenl-Holten organiseerde ter gelegenheid van deze dag de bijeenkomst ‘Ruimte voor Ondernemen’. TechYourFuture leverde een bijdrage  aan deze dag onder andere door middel van een tweetal sessies.

TechYourFuture onderzoeker Menno Vos vertelde tijdens één van de kennissessies meer over zijn onderzoek. Hij houdt zich bezig met enerzijds het tekort aan technisch personeel terwijl tegelijkertijd scholieren met een technische opleiding vaak geen passende startersfunctie vinden. In zijn onderzoek staat centraal hoe technische MKB bedrijven een meer aantrekkelijke werkgever kunnen zijn voor schoolverlaters uit de techniek. 

Lees meer over Aansluiting gezocht: afstemming tussen behoeftes van technische MKB-bedrijven en werkvoorkeuren van jonge technici.

Mirte Disberg – van Geloven en Carlijn Veldhorst, beide onderwijskundige bij TechYourFuture,  gingen in op effectieve bedrijfsbezoeken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat jonge leerlingen meestal nog niet kiezen voor een beroepsrichting, maar al wel beroepsrichtingen uitsluiten. Door het organiseren van effectieve bedrijfsbezoeken krijgen leerlingen de kans om kennis te maken met de schoonheid van technische bedrijven en stereotype beelden – vuil en vies werk – te ontkrachten. Veel aanwezige bedrijven voeren reeds bedrijfsbezoeken uit en we gingen in gesprek over aantrekkelijke bedrijfsbezoeken en de valkuilen die hier bij horen. 

Lees meer over Effectieve bedrijfsbezoeken

Martin Steenbeeke (RTV Oost) ging als dagvoorzitter in gesprek  met Eddy van Hijum (gedeputeerde provincie Overijssel), Mark Voortman (Voortman Steel Group), Hans Brinks (directeur Bedrijven Rabobank Rijssen-Enter), Hans Bakker (MKB Nederland), Jos Brunninkhuis (TechYourFuture) en Arco Hofland (burgemeester gemeente Rijssen-Holten). 

Gerelateerde artikelen