Floor Binkhorst, de eerste TechYourFuture Promovenda

Floor Binkhorst, de eerste TechYourFuture Promovenda

30-10-2017

Op vrijdag 20 oktober heeft Floor Binkhorst met succes haar proefschrift "Connecting the DOTs - supporting the implementation of Teacher Design Teams" verdedigd. Zij is hiermee de eerste onderzoeker die gepromoveerd is op een langdurig TechYourFuture onderzoek. We zijn ontzettend trots en feliciteren Floor van harte met deze geweldige prestatie!

In de afgelopen 4 jaar heeft Floor Binkhorst een specifieke vorm van docent professionalisering namelijk Docent Ontwikkel Teams (DOTs) onderzocht. DOT's zijn een vorm van professionele leergemeenschappen waarbij teams van docenten (van dezelfde school of van verschillende scholen) samen vernieuwend onderwijs ontwikkelen. Hoewel DOTs veel kunnen opleveren voor docenten, gaat samenwerken en samen leren in een DOT niet vanzelf. Sommige docenten geven aan dat hun DOT-deelname weinig bruikbare materialen of professionele ontwikkeling heeft opgeleverd, terwijl andere docenten juist zeer positief zijn over deze opbrengsten. Maar wat zorgt ervoor dat de ene DOT wel goed werkt en de ander minder? En hoe kunnen DOTs bijdragen aan specifieke kwaliteiten van docenten?

De resultaten van haar onderzoek met antwoorden op bovenstaande vragen heeft Floor Binkhorst samengevat in een praktische handleiding. Hierin wordt een vernieuwde werkwijze beschreven en worden handige tips gegeven om van iedere DOT een succes te maken. Het praktische boekje is gratis verkrijgbaar via  .

Gerelateerde artikelen

Er konden geen resultaten worden gevonden voor deze zoekopdracht