Basisschool in bedrijf: een inspirerende video over effectieve bedrijfsbezoeken

Basisschool in bedrijf: een inspirerende video over effectieve bedrijfsbezoeken

12-07-2017

Veel scholen en bedrijven zien wel het belang van effectieve bedrijfsbezoeken, maar kunnen niet voldoende omschrijven wat precies het belang is, waar het aan bijdraagt, en hoe zo’n bezoek er vervolgens uit kan zien. En wat is precies de rol van de begeleider – de leerkracht en de medewerker uit het bedrijf? Daarom hebben TechYourFuture en TechniekTalent.nu een video ontwikkeld die een voorbeeld van een effectief bedrijfsbezoek in kaart brengt en antwoord geeft op bovenstaande vragen.

        

In de video wordt getoond hoe het bedrijfsbezoek wordt voorbereid op school, wat de leerlingen doen in het bedrijf, en (met foto’s en voice-over) wat de reflecterende en evalueren activiteiten zijn van de leerlingen. We moeten elkaar uitnodigen om een kijkje te nemen in elkaars werelden, in het bedrijf én in het onderwijs. Samen dragen we de verantwoordelijkheid om te investeren in de technische talenten van de toekomst!

Alle belangrijke informatie bij elkaar

Ter ondersteuning hebben we de stappen van een effectief bedrijfsbezoek - zoals in de video te zien is - ook uitgewerkt in een leaflet. Bekijk daar alle tips & tricks, aandachtspunten en kenmerken voor een effectief bedrijfsbezoek.

Bekijk ook de andere artikelen en materialen die zijn verschenen voor het realiseren van effectieve bedrijfsbezoeken.

Gerelateerde artikelen

Er konden geen resultaten worden gevonden voor deze zoekopdracht