Vernieuwd e-book: Wat jongeren écht willen van werkgevers in de techniek

Vernieuwd e-book: Wat jongeren écht willen van werkgevers in de techniek

 

30-06-2017

Hoe krijgen we meer jongeren in de techniek? Dat blijft een prangende vraag voor veel werkgevers in de technische sector. Campagnes om meer jongeren aan te trekken voor de techniek ten spijt, de sector vergrijst nog altijd.

Om als werkgever ‘niet de boot te missen’ en toch voldoende jongeren aan te trekken, is het daarom belangrijk goed zicht te hebben op wat aankomende technici nou precies zoeken in een baan. En natuurlijk ook op de mate waarin de meeste banen in de techniek aan die voorkeuren voldoen. Pas dan kun je je banenaanbod ‘jongerenvriendelijker’ maken.

Generatie Y aan het woord 

Het is echter niet zo gemakkelijk de werkvoorkeuren van de huidige generatie jongeren, ook wel ‘Generatie Y’ of ‘millennials’ genoemd, te achterhalen. Daarom onderzocht TechYourFuture gedurende vijf jaar, in samenwerking met het lectoraat Strategisch HRM van Saxion, de bevindingen en meningen van (aankomende) jonge technici op dit gebied. Zij zijn tenslotte de beste ervaringsdeskundigen. Dat maakt dit e-book ook zo interessant: in plaats van over jongeren te praten, laten we ze zelf aan het woord.

Download e-book als PDF

Onderzoeken jongeren en techniek

Hoe kunnen bedrijven nog meer aantrekkelijk worden voor jonge technici? Hoe optimaliseren we de overgang van school naar werk? Hoe brengen we de verwachtingen van jonge technici en werkgevers in de techiek dichter bij elkaar? TechYourFuture heeft diverse onderzoeken lopen naar de verwachtingen van werkgevers en jonge technici en de match tussen deze twee partijen. Lees hier 

Gerelateerde artikelen


Dr. S. (Stephan) Corporaal

Dr. S. (Stephan) Corporaal

Associate Lector HRM & Smart Industrie Saxion

06 55871052