Professionalisering van leraren in afstandsonderwijs: gratis webinars

Professionalisering van leraren in afstandsonderwijs: gratis webinars

In alle vormen van onderwijs staan leraren voor de taak om onderwijs op afstand aan te bieden. De eerste stappen zijn door velen inmiddels gezet maar er valt nog een boel te ontdekken. Want hoe zet je die digitale tools het beste in?  Op elke school zijn er leraren die hierin vlot kunnen schakelen en al snel gebruik weten te maken van de vele mogelijkheden die de programma’s te bieden hebben. Maar natuurlijk zijn er ook veel leraren die hierin wel de nodige ondersteuning kunnen gebruiken.

Een mooie manier voor leraren om zich te professionaliseren in onderwijs op afstand is door zich aan te melden voor verschillende (veelal gratis) online webinars. Het aanbod hierin is bepaald niet gering. Om je keuze te vergemakkelijken hebben we een overzicht gemaakt van webinars die in onze ogen de moeite waard zijn.

1) Webinar W&T verankeren (28 mei) (TechYourFuture, Jetnet&TechNet)

Op 28 mei van 9.00 tot 10.00 uur organiseert TechYourFuture samen met Jetnet&TechNet een webinar voor het schoolleiders en W&T-coördinatoren over het verankeren van W&T-onderwijs. Gastspreker Dr. Tim Post zoomt in op de verankering van W&T in het onderwijs: welke mogelijkheden heb je daarvoor? En welke voorwaarden gelden voor een succesvolle verankering? Gastspreker Melanie Koster (directeur van o.b.s. Willem Wilmink in Enschede) vertelt over haar ervaringen in de praktijk

2) Webinars Afstandsonderwijs (Heutink ICT)

Op de site van Heutink staat een weekoverzicht met verschillende webinars. Hierbij staan de volgende onderwerpen centraal: Werken op afstand met Office 365, Lesgeven op afstand met Google en Effectief onderwijs op afstand. Verschillende onderdelen, zoals het digitaal toetsen en het aanbieden van opdrachten, komen aan bod. Met het aantal sterren (1, 2 of 3 sterren) wordt aangegeven op welk niveau het webinar wordt aangeboden.

3) Webinars online lessen opnemen en delen op 20 en 25 mei (IRIS Connect)

Binnen IRIS Connect is het nu mogelijk om je online les op te nemen via een geïntegreerde screencapture (beeldopname). Hierdoor kunnen leerkrachten, welk platform ze ook gebruiken voor hun afstandsonderwijs, altijd hun (digitale) lessen veilig opnemen, bekijken en hier op reflecteren. Ook geeft dit leerkrachten de mogelijkheid om (delen van) lessen of how-to-video’s te delen binnen het team, het geeft coaches de mogelijkheid om op afstand mee te kijken bij online lessen en het geeft de hele school de mogelijkheid om (voorbeelden van) effectieve online instructies te verzamelen. Benieuwd naar wat IRIS Connect voor jou kan betekenen? De komende tijd organiseren zij twee online inspiratie webinars over de mogelijkheden van ons professionaliseringsplatform.

4) Webinars Bèta&TechMentality en 7 werelden (Platform Talent voor Technologie, Jet-net & TechNet)

Platform voor TechnologieJet-net & TechNet bieden verschillende webinars aan in april, mei en juni voor iedereen die meer (verschillende typen) jongeren wil inspireren voor techniek. Er zijn introductiewebinars, maar ook verdiepende, interactieve webinars over het Bèta&TechMentality modelen en de zeven werelden van techniek. 

Gemiste webinars terugkijken

Sommige webinars worden ook opgenomen en kun je op ieder moment terugkijken. Zie de verschillende webinars hier: 

Deze blog zal regelmatig worden vernieuwd met nieuw aanbod van webinars over afstandsonderwijs. Heb je zelf tips? Stuur deze dan naar info@techyourfuture.nl

Terug naar helpdesk