Bedrijfsbezoeken in Virtual Reality: bedrijven gezocht!

Bedrijfsbezoeken in Virtual Reality: bedrijven gezocht!

08-04-2020

Leerlingen enthousiast maken voor de techniek? Virtual Reality biedt leerlingen de mogelijkheid om bij verschillende (technische) bedrijven binnen te kijken. Dit is niet alleen leuk, maar het vergroot ook de kennis en de beelden die leerlingen hebben over het werken in de techniek.

TechYourFuture gaat vanaf komend schooljaar met VR-brillen naar scholen in Oost-Nederland toe. Met deze brillen kunnen leerlingen in de bovenbouw van het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs virtueel op bezoek gaan bij verschillende (technische) bedrijven. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen op deze leeftijd al stereotiepe beelden ontwikkelen over de techniek. Doordat deze beelden vaak niet blijken te kloppen, sluiten leerlingen om de verkeerde redenen een beroep in de technische sector uit. Virtual Reality biedt scholen en bedrijven de kans om leerlingen juist op deze leeftijd al een goed beeld te geven van het werken in de techniek en kan de verscheidenheid van deze technische sector in beeld brengen.

VR-bedrijfsfilm

Benieuwd naar hoe een VR-bedrijfsfilm eruit ziet? In samenwerking met Moovd en TechYourFuture is er een compilatie gemaakt van verschillende VR-bedrijfsfilmpjes. Bekijk de video hieronder.

Youtube: Bedrijfsbezoeken in Virtual Reality

Nieuwe bedrijven gezocht!

Om volgend schooljaar te starten met de virtuele bedrijfsbezoeken op scholen, zijn wij op zoek naar bedrijven die willen investeren in een eigen VR-bedrijfsfilm. Deze wordt ingezet op scholen in de omgeving van het bedrijf, zodat leerlingen kunnen kennismaken met de mogelijkheden die er zijn in de regio. Is uw bedrijf geïnteresseerd om hieraan deel te nemen, vul dan het aanmeldformulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Meld uw bedrijf hier aan.

 

Wilt u meer informatie over dit project, kijk dan op onze projectpagina.