Maker Festival Twente

Maker Festival Twente

06-06-2020

Iedereen in Twente - jong en oud en ongeacht waar je woont - moet de gelegenheid krijgen zich te ontwikkelen tot een verkennende, creatieve en makende burger. Het spelen en experimenteren met technologie en creativiteit kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Tetem organiseert daarom Maker Festival Twente (MFT).

Het MFT, georganiseerd op 6 en 7 juni 2020 op Roombeek Cultuurpark in Enschede, staat dit jaar in het teken van Black Mirror, naar de gelijknamige Netflix serie. De verhalen die Black Mirror laat zien confronteren ons met de toekomst van internet en tech. Op het festival en in de reeks interactieve events daar voorafgaand, worden de mooiste en soms ook angstaanjagende gevolgen van technologische ontwikkelingen onderzocht.

Het MFT is een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek en creativiteit. Met een tweedaagse makerbeurs, tentoonstellingen en een outdoor programma laat het bezoekers meekijken, meedoen en zelf ervaren wat het nut en plezier is van zelf dingen bedenken en maken. Voorgaande jaren trok het evenement ca 10.000 bezoekers.

Lees meer over het Maker Festival Twente op de website