“Kinderen de mogelijkheden van techniek laten ontdekken? Dat is fantastisch!”

“Kinderen de mogelijkheden van techniek laten ontdekken? Dat is fantastisch!”

De ambassadeurs van TechYourFuture zetten zich in om kinderen te inspireren en enthousiasmeren voor een studie en baan in de technische sector. 

Felicia is studeert onderwijskunde aan de Universiteit Twente (UT) in Enschede. Eveneens aan de UT rondde zij eerder de bachelor studie Creative Technology af: “Mijn bachelor was vrij technisch van aard. Tijdens mijn afstudeeropdracht heb ik een educatief spel voor basisschoolkinderen ontworpen. Die ervaring was zó leuk, dat ik besloot in deze richting door te studeren. Ik raakte gefascineerd hoe je techniek voor kinderen toegankelijk maakt, onder andere via e-learning. Mijn ambassadeurschap voor TechYourFuture past mooi in dat plaatje.”

Selina Zwerver had het geluk van een technische vader die haar thuis inspireerde: “Maar ik realiseer mij dat heel veel jonge kinderen die inspiratiebron thuis niet hebben. Daarom breng ik mijn enthousiasme voor techniek heel graag over op jonge kinderen op basisscholen.”

Lees de interviews met de ambassadeurs hier.

Meer lezen?

Via onze impactpagina is ook het interview te lezen met onze onderwijskundige Miriam Knoef, over de de activiteiten van TechYourFuture die zich focussen op het ontdekken, ontwikkelen en behouden van technisch talent in het Primair Onderwijs.

Op de pagina Ambassadeurs van TechYourFuture stellen Felicia en Selina zich verder voor.