W&T route naar 2020

W&T route naar 2020

Een jaar vol W&T-activiteiten

De W&T-netwerkmiddagen op 17 april en 15 mei j.l. vormden de start van een jaar vol W&T-activiteiten voor scholen en leerkrachten om de eigen W&T-route naar 2020 uit te stippelen. Alle W&T-partners in de regio’s Twente en Stedendriehoek bieden daarvoor komend schooljaar samen een ruim aanbod aan inspiratiesessies, workshops en webinars. Daarnaast bieden de W&T-partners een doorlopend programma van activiteiten en ontwikkelmogelijkheden voor leerkrachten en scholen, zoals W&T-maatwerktrajecten die speciaal worden afgestemd op de ontwikkelvraag van een school of leerkracht.

Heb je als school of leerkracht bepaald welke ontwikkelstappen je komend jaar rondom W&T wilt maken? Gebruik dan de W&T-route naar 2020 om in een aantal concrete stappen je doel te bereiken.

Anika Embrechts, docent/onderzoeker Wetenschap & Technologie, over de ‘W&T-Route naar 2020’: “Veel leerkrachten zijn al volop bezig met de invoering van W&T. Maar ik merk dat zij door de routekaart W&T die we hebben verspreid, alsnog worden geïnspireerd tot specifieke vragen. Vooral willen ze weten of de mogelijkheden die we op die W&T-Route naar 2020 hebben samengevat ook voor hun school kunnen worden ingezet. Ons antwoord daarop is: zeker! Eén mogelijkheid die we bieden en waar veel belangstelling voor is, is de opleiding tot coördinator Onderzoekend en Ontwerpend Leren. Een vertegenwoordiger van een stichting voor basisonderwijs, aanwezig tijdens de netwerkmiddag in Enschede, overweegt om deze opleiding op de scholen binnen deze stichting aan te bieden vanuit hun eigen academie. Zomaar een voorbeeld van de positieve ontwikkelingen die we zien in het onderwijsveld.”

Noteer de volgende activiteiten in je agenda:

Visieontwikkeling Wetenschap & Technologie 

  •  Datum: januari– juli 2020

Ben je als school bezig met W&T-visieontwikkeling en kun je nog wel een steuntje in de rug gebruiken voor komend jaar? Zou je graag verder willen sparren over de mogelijkheden om W&T in 2020 in je onderwijs te integreren en zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij je eigen school en je leerlingen? Zo starten we bijvoorbeeld binnenkort met het W&T Kompas voor basisscholen in de regio. Het W&T Kompas is één van de vele mogelijkheden om meer grip te krijgen op de W&T visie van jouw school. Ook geeft het je zicht op mogelijke vervolgstappen om W&T (verdere) in je school te integreren! Stuur je vraag of vragen dan per mail naar info@techyourfuture.nl zodat we je in contact kunnen brengen met W&T-partners in de regio!

Workshops Ruimtevaart in de klas

  • Woensdagmiddag 11 en 25 maart 2020, 15:00 – 17:30
  • Locatie: Saxion Hogeschool, Edith Steingebouw, Van Galenstraat 20, Enschede

In twee middagen maak je kennis met de wondere wereld van Ruimtevaart in de klas. Workshopleider Sander Jansen (NEMO) laat je zien hoe je lessen rondom ruimtevaart, ons zonnestelsel en het heelal eenvoudig in je eigen onderwijs kunt integreren. Om leerkrachten hierbij te ondersteunen zijn er namelijk meer dan honderd gratis lessen voor het basisonderwijs ontwikkeld. Tijdens de workshops ga je zelf aan de slag met een aantal van deze gratis lesvoorbeelden. Meer informatie is te vinden via: http://www.ruimtevaartindeklas.nl/. Ruimtevaart in de klas is een project van ESERO NL, gefinancierd door ESA en NSO en uitgevoerd door NEMO. ESERO is een initiatief van de Europese Ruimtevaart Organisatie (ESA). Deelname aan de workshops is gratis. Aanmelden kan via info@techyourfuture.nl

Heb je nog vragen? Wil je je aanmelden voor een workshop? Of wil je weten of een activiteit ook in jouw regio aangeboden gaat worden? Neem dan contact op via info@techyourfuture.nl.