TechYourFuture ambassadeur: Selina Zwerver

TechYourFuture ambassadeur: Selina Zwerver

“Kinderen de mogelijkheden van techniek laten ontdekken? Dat is fantastisch!”

Selina Zwerver was één van de drie gedreven ambassadeurs van TechYourFuture. Zij had het geluk van een technische vader die haar thuis inspireerde: “Maar ik realiseer mij dat heel veel jonge kinderen die inspiratiebron thuis niet hebben. Daarom breng ik mijn enthousiasme voor techniek heel graag over op jonge kinderen op basisscholen.”

Getriggerd voor techniek

Vanuit haar passie voor techniek was Selina een overtuigde ambassadeur van TechYourFuture: “Op mijn basis- en middelbare school was aandacht voor techniek minimaal. Terwijl ik thuis juist supernieuwsgierig was geworden door alle leuke technische projecten die mijn vader optuigde. Vervolgens werd ik enorm getriggerd om voor techniek te kiezen toen we in de vierde van de middelbare school de robotica-afdeling van de TU Delft bezochten. Ik vind het heel belangrijk dat jonge kinderen zo vroeg mogelijk al hun opties voor een vervolgstudie verkennen en zo een gerichte keuze kunnen maken voor techniek. Het is geweldig dat ik daar aan kan bijdragen.”

Wisselwerking met TechYourFuture

Selina kwam in contact met TechYourFuture en de doelstelling van het ambassadeurschap sprak haar direct aan: “In het robotteam ben ik zelf ook bezig met het opstarten van de educatiecommissie. Op basisscholen willen we workshops gaan geven over onze eigen robots, bedoeld om jonge kinderen enthousiast te maken voor robotica. In dit licht had ik ook direct sympathie voor de educatieve doelen van TechYourFuture. Dit ambassadeurschap kan ik er prima naast doen én vooral: het dient een goed doel! Hoe leuk is het om kinderen te inspireren over wat er allemaal met technologie mogelijk is?” Selina ervaart een goede en praktische ondersteuning vanuit TechYourFuture bij haar ambassadeurschap: “Ze willen op hun beurt graag het robotteam ondersteunen met hun expertise, een interessante wisselwerking.”

“In mijn gastles gaan de kinderen ook praktisch aan de slag met een designopdracht”

Inmiddels is de organisatie van de gastlessen overgedragen naar één van onze partners. Wil je graag een gastles over techniek, gegeven door een (technische) student? Dat kan! Neem voor meer informatie contact op met Marit Benes: m.benes@saxion.nl.