TechYourFuture ambassadeur: Selina Zwerver

TechYourFuture ambassadeur: Selina Zwerver

“Kinderen de mogelijkheden van techniek laten ontdekken? Dat is fantastisch!”

Leeftijd: 20
Opleiding: Bachelor Biomedische Technologie (Universiteit Twente), Master biorobotica en algemene robotica & mechatronica
Huidige baan: secretaris en software developer RoboTeam Twente

Selina Zwerver is één van de drie gedreven ambassadeurs van TechYourFuture. Zij had het geluk van een technische vader die haar thuis inspireerde: “Maar ik realiseer mij dat heel veel jonge kinderen die inspiratiebron thuis niet hebben. Daarom breng ik mijn enthousiasme voor techniek heel graag over op jonge kinderen op basisscholen.”

Getriggerd voor techniek

Selina zit momenteel in een tussenjaar tussen haar afgeronde bachelor biomedische technologie en haar aanstaande dubbele master biomedical engineering en electrical engineering: “In dit tussenjaar ben ik actief lid van het robotteam Twente.” Vanuit haar passie voor techniek is Selina een overtuigde ambassadeur van TechYourFuture: “Op mijn basis- en middelbare school was aandacht voor techniek minimaal. Terwijl ik thuis juist supernieuwsgierig was geworden door alle leuke technische projecten die mijn vader optuigde. Vervolgens werd ik enorm getriggerd om voor techniek te kiezen toen we in de vierde van de middelbare school de robotica-afdeling van de TU Delft bezochten. Ik vind het heel belangrijk dat jonge kinderen zo vroeg mogelijk al hun opties voor een vervolgstudie verkennen en zo een gerichte keuze kunnen maken voor techniek. Het is geweldig dat ik daar aan kan bijdragen.”

Wisselwerking met TechYourFuture

Selina kwam in contact met TechYourFuture en de doelstelling van het ambassadeurschap sprak haar direct aan: “In het robotteam ben ik zelf ook bezig met het opstarten van de educatiecommissie. Op basisscholen willen we workshops gaan geven over onze eigen robots, bedoeld om jonge kinderen enthousiast te maken voor robotica. In dit licht had ik ook direct sympathie voor de educatieve doelen van TechYourFuture. Dit ambassadeurschap kan ik er prima naast doen én vooral: het dient een goed doel! Hoe leuk is het om kinderen te inspireren over wat er allemaal met technologie mogelijk is?” Selina ervaart een goede en praktische ondersteuning vanuit TechYourFuture bij haar ambassadeurschap: “Ze willen op hun beurt graag het robotteam ondersteunen met hun expertise, een interessante wisselwerking.”

“In mijn gastles gaan de kinderen ook praktisch aan de slag met een designopdracht”

Goede voorbereiding op gastlessen

Selina is op 1 januari 2019 officieel gestart als ambassadeur van TechYourFuture: “Mijn eerste gastles staat voor 7 maart, spannend! Als onderdeel van de KWIK middagen verzorg ik een gastles op basisschool De Kubus. Ik zal uiteraard iets vertellen over biomedische technologie en robotica en de combinatie daarvan, want dáár ben ik uiteraard het meest enthousiast over! Ook krijgen de kinderen een soort designopdracht die zij ter plekke uitvoeren, specifiek gericht op mijn studierichting.”

Gastles van Selina

Wil je je leerlingen ook laten inspireren door het verhaal van Selina? Ze komt graag bij je in de klas voor een gastles. Ook kunnen we een bedrijfsbezoek met bijbehorende uitdagende opdrachten voor je organiseren. Voor meer informatie neem contact op met Marit Benes: m.benes@saxion.nl.

 Ambassadeur worden?

Ben jij een young professional en wil jij jongeren enthousiasmeren voor de wereld van de techniek? TechYourFuture zoekt enthousiaste ambassadeurs. Voor meer informatie neem contact op met Marit Benes: m.benes@saxion.nl.