Publicaties: vrouwen behouden voor ICT

Publicaties: vrouwen behouden voor ICT

Wat kunnen bedrijven en opleidingen doen om de hoge uitstroom van vrouwen uit de ICT tegen te gaan? Met die vraag zijn de onderzoekers van het project ‘Vrouwen behouden voor techniek’ aan de slag gegaan.

De publicaties gaan in op de achterliggende oorzaken van de hoge uitstroom van vrouwen uit de ICT. Er worden onder andere verschillende factoren besproken die de uitstroom beïnvloeden, en de bestaande (effectieve) interventies om vrouwen te behouden zijn in kaart gebracht. Met deze informatie is meer inzicht verkregen in hoe de ‘fit’ tussen vrouwen en het studeren of werken in een STEM-omgeving (zoals de ICT sector) er op dit moment uitziet, en vervolgens ook verbeterd kan worden.

Whitepaper

Lees hier meer over het Whitepaper ‘Vrouwen behouden voor ICT’ aan.

Video

Waarom is het eigenlijk nodig om meer aandacht te besteden aan het behouden van vrouwen voor de ICT? Bekijk ook de video ‘Hoe behouden we vrouwen in de ICT?’ waarin kort en duidelijk wordt ingegaan op de vraag waarom vrouwen de ICT-sector verlaten.

Infographics

Ook zijn er twee infographics gemaakt over het onderzoek:

Wetenschappelijke artikelen

  • Van der Zee, S., Rouweler, M. J. M., Harmsen, A., & Van Aalderen, S. (submitted). The impact of interventions aimed at the retention of women in the STEM fields. Gender & Education.