Whitepaper Talentgerichte loopbaangesprekken

Whitepaper Talentgerichte loopbaangesprekken

16-07-2018

Het onderwijs worstelt al jaren met problemen rondom studiekeuzes van leerlingen. Veel leerlingen verlaten voortijdig te school of maken geen goede studiekeuze en switchen daardoor. Daarnaast is er een groot tekort aan jongeren die kiezen voor een bèta-opleiding. Een mogelijke oplossing voor deze problematieken is het verbeteren van de begeleiding bij het maken van de juiste studiekeuze in het onderwijs. Dit kan door goede loopbaanactiviteiten en loopbaangesprekken waarbij aandacht is voor de talenten, passies en ambities van leerlingen.

Binnen het TechYourFuture-project Talentgerichte loopbaangesprekken met passie voor techniek hebben onderzoekers en zes VO-scholen gezamenlijk gewerkt aan het verbeteren en borgen of implementeren van loopbaangesprekken binnen de school. Gedurende het vierjarige project is door docenten en onderzoekers een methodiek ontworpen voor het voeren van talentgerichte loopbaangesprekken met passie voor techniek. Daarnaast werden de deelnemende docenten geprofessionaliseerd om zo de methodiek in hun school toe te passen. In het whitepaper Talentgerichte Loopbaangesprekken worden de ervaringen en resultaten van het project gedeeld.

Download het whitepaper Talentgerichte loopbaangesprekken. Geïnteresseerd in een gedrukt exemplaar? Neem contact op via .

Gerelateerde artikelen

Er konden geen resultaten worden gevonden voor deze zoekopdracht