Whitepaper ''Het gebruik van sterke punten in teams en organisaties''

Whitepaper ''Het gebruik van sterke punten in teams en organisaties''

11-04-2018

Whitepaper “Het gebruik van sterke punten in teams en organisaties”

Hoe weten mensen in organisaties elkaars sterke punten te vinden en hoe kunnen zij elkaar helpen om hun kwaliteiten in te zetten? Hoe kunnen teamprestaties worden bevorderd door teambevlogenheid en teamleren te stimuleren? Hoe kunnen organisaties beter gebruik maken van de diverse talenten en sterke punten van hun medewerkers?

In het whitepaper “Het gebruik van sterke punten in teams en organisaties: Transactive Strengths Systems” zoomt Marianne van Woerkom in op hoe teams gebruik kunnen maken van de sterke punten en kwaliteiten van hun teamleden. Er is al meer bekend over het delen en verbinden van de verschillende kennisgebieden van teamleden, wat wel het Transactive Memory System (TMS) wordt genoemd. In het whitepaper maakt Marianne van Woerkom gebruik van de theorie over TMS en zet ze uiteen hoe het begrip Transactive Strengths System (TSS) teamprestaties kan bevorderen door teambevlogenheid en teamleren te stimuleren. Ze gaat in op de verschillen tussen TMS en TSS in termen van de individuele bouwstenen waarop beide systemen gebaseerd zijn (kennis versus sterke punten). Vervolgens ontwikkelt ze proposities over de variabelen die het ontstaan van TSS kunnen stimuleren en over de uitkomsten van TSS.

“Het gebruik van sterke punten in teams en organisaties: Transactive Strengths Systems” is een uitgave van NSvP : : Innovatief in Werk. Dit whitepaper is de uitkomst van het NSvP/NIAS-fellowship 2017-2018 en geschreven door fellow dr. Marianne van Woerkom.

Over NIAS en NSvP

De Nederlandse Stichting voor Psychotechniek (NSvP) is een onafhankelijke stichting en vermogensfonds en stelt de vraag hoe de arbeidsmarkt van morgen eruit ziet en wat dit vraagt van de talentontwikkeling van jongeren en werkenden. Door het verbinden van wetenschappelijk onderzoek met toepassingen in de praktijk stimuleert de NSvP een beweging die daadwerkelijk de ontwikkelingsmogelijkheden van werkenden vergroot. Via het eigen kenniscentrum en diverse netwerken wordt de ontwikkelde kennis en opgedane ervaring verspreid.

Het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS) stimuleert vooruitstrevend onderzoek en wetenschappelijk innovatie met een focus op menswetenschappen en sociale wetenschappen. NIAS trekt excellente onderzoekers aan en biedt hen een residentieel fellowship voor vijf of tien maanden om als individu of team te werken aan een specifiek project. Het fellowship geeft ze ruimte en tijd om te denken, te studeren en te schrijven en een mogelijkheid om samen te werken met collega’s van over de hele wereld.

Download hier het whitepaper.

Gerelateerde artikelen

Er konden geen resultaten worden gevonden voor deze zoekopdracht