Dag van de ondernemer Rijssen-Holten ‘Ruimte voor Ondernemen'

Dag van de ondernemer Rijssen-Holten ‘Ruimte voor Ondernemen'

14-11-2017

Vrijdag 17 november is uitgeroepen tot de dag van de ondernemer, een initiatief van MKB Nederland. De gemeente Rijssen-Holten organiseert ter gelegenheid hiervan de bijeenkomst ‘Ruimte voor Ondernemen’. Op deze dag draait het allemaal om de ruimte om te ondernemen binnen de gemeente en staat de ondernemer centraal. Welke vraagstukken leven? Welke voorbeelden zijn er in Rijssen-Holten? Deelnemers kunnen een aantal kennissessies volgen. TechYourFuture zal een tweetal van deze sessies verzorgen. De inhoud van de sessies komt voort uit projecten van TechYourFuture.

TechYourFuture onderzoeker Menno Vos houdt zich bezig met enerzijds het tekort aan technisch personeel terwijl tegelijkertijd scholieren met een technische opleiding vaak geen passende startersfunctie kunnen vinden. In zijn onderzoek staat daarom centraal hoe technische MKB bedrijven een meer aantrekkelijke werkgever kunnen zijn voor schoolverlaters uit de techniek. Tijdens deze kennissessie zal hij hier meer over vertellen.

Lees meer over Aansluiting gezocht: afstemming tussen behoeftes van technische MKB-bedrijven en werkvoorkeuren van jonge technici.

Mirte Disberg – van Geloven en Carlijn Veldhorst, beide onderwijskundige bij TechYourFuture,  zullen ingaan op effectieve bedrijfsbezoeken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat kinderen meestal nog niet kiezen voor een beroepsrichting, maar al wel beroepsrichtingen uitsluiten. Door het organiseren van effectieve bedrijfsbezoeken krijgen leerlingen de kans om kennis te maken met de schoonheid van technische bedrijven en stereotype beelden – vuil en vies werk – te ontkrachten. Tijdens deze kennissessie krijgen deelnemers meer inzicht in het aantrekkelijk maken van techniek voor kinderen.

Lees meer over Effectieve bedrijfsbezoeken.

Martin Steenbeeke (RTV Oost) zal als dagvoorzitter in gesprek gaan met Eddy van Hijum (gedeputeerde provincie Overijssel), Mark Voortman (Voortman Steel Group), Hans Brinks (directeur Bedrijven Rabobank Rijssen-Enter), Hans Bakker (MKB Nederland) en Arco Hofland (burgemeester gemeente Rijssen-Holten).

Gerelateerde artikelen

Er konden geen resultaten worden gevonden voor deze zoekopdracht